Viitoarea Regină, în „mrejele” lui Hitler, în 1933! Palatul Buckingham, dezamăgit... de „The Sun”

Saturday, 18 July 2015, 11:06, Sursă: REALITATEA.NET

Palatul Buckingham s-a declarat "dezamăgit", vineri, în legătură cu publicarea de către un ziar britanic a unor imagini în care viitoarea regină Elisabeta a II-a face salutul nazist la începutul anilor '30, pe când avea şase ani.

Ediţia duminicală a tabloidului The Sun publică o imagine a viitoarei regine, care ridică braţul drept în aer. Mama sa, Regina Mamă Elisabeta, face acelaşi lucru.

Potrivit "The Sun", ele sunt aparent încurajate să facă aceasta de către unchiul reginei, viitorul rege Edward VIII, care, după ce a abdicat în 1936, a mers să se întâlnească cu Hitler.

Imaginile publicate de tabloidul britanic sunt extrase dintr-un filmuleţ video de aproximativ 20 de secunde realizat de un amator, între 1933 sau 1934 la reşedinţa de vară a familiei regale, castelul scoţian Balmoral. Aceste imagini video nu au mai fost făcute publice până acum.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat într-un comunicat: "Este dezamăgitor că un film făcut în urmă cu 80 de ani şi provenind, se pare, din arhivele personale ale familiei regale a fost obţinut şi exploatat în acest mod".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA