Potrivit aceluiaşi studiu, Statele Unite şi Marea Britanie au atras în mod tradiţional un important număr de rezidenţi cu situaţie financiară foarte bună, însă farmecul Australiei a căpătat amploare în ultima perioadă, mai ales în ceea ce priveşte India sau China, scrie Mediafax.
Raportul celor de la New World Wealth spune că migranţii milionari sunt atraşi de modul de viaţă lejer, dar şi de sistemul de sănătate bine cotat al ţării, considerat ca fiind într-o formă mai bună ca cel din state precum SUA sau Marea Britanie.
De asemenea, Australia este văzută ca o ţară sigură în care poţi creşte copiii în cele mai bune condiţii, iar din punct de vedere geografic este izolată de conflictele din Orientul Mijlociu sau de criza refugiaţilor din Europa.
SUA sunt în continuare considerate o destinaţie extrem de dorită, primind 10.000 de milionari străini anul trecut, iar New World Wealth se aşteaptă ca cererea să rămână ridicată.
Şi Canada a primit în jur de 8.000 de milionari. Chinezii bogaţi s-au mutat în Vancouver, în timp ce europenii s-au îndreptat spre Toronto sau Montreal.
În acelaşi timp, Franţa se confruntă cu un exod de familii bogate. Peste 12.000 de milionari au părăsit Franţa anul trecut, scrie New World Wealth. În total, ţara a experimentat plecarea a 60.000 de milionari din 2000.
Autorii raportului menţionează tensiunile religioase drept motiv pentru care tot mai mulţi bogătaşi părăsesc Franţa pentru a emigra în state precum Marea Britanie, Canada, Australia, Statele Unite sau Israel. La acest exod au contribuit economia lentă şi atacurile teroriste.
Raportul New World Wealth spune că infracţiunile, crimele, taxele şi problemele financiare reprezintă factori care au împins milionarii să îşi părăseasca ţările natale.