Rechemarea ambasadorului la Moscova este o măsură dură, care arată determinarea statelor UE după afacerea Skripal.
"A fost un acord pentru a rechema ambasadorul UE la Moscova pentru consultări", declarase anterior un înalt responsabil european la finalul primei zile a summitului european, notează Agerpres.
Cu prilejul acestei întâlniri, cele 28 de state membre au acuzat că este "foarte posibil" ca Rusia să se afle în spatele otrăvirii lui Serghei Skripal şi a fiicei sale la 4 martie, în oraşul Salisbury (sud-vestul Marii Britanii).
Pe de altă parte, unele state membre ale UE intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi ori să îşi recheme ambasadorii, ca măsuri de retorsiune, a precizat responsabilul european.
"După ce au căzut de acord în legătură cu atribuirea (otrăvirii lui Serghei Skripal), liderii şi-au continuat discuţiile asupra modalităţii de a putea merge dincolo de simple cuvinte şi a trece efectiv la acţiuni", a precizat responsabilul.
"Unii membri au în vedere posibile expulzări de diplomaţi ruşi ori să îşi recheme proprii diplomaţi", a explicat el sub acoperirea anonimatului.
"Este o demonstraţie de intenţie", a declarat pentru agenţia France Presse o altă sursă europeană.
Concret, potrivit Financial Times, este vorba despre 10 state, printre care Franța, Polonia și cele trei state baltice care iau în considerare expulzarea de diplomați ruși.