Într-o imagine din 27 iunie, obținută de BBC Verify și difuzată pentru prima dată de Radio Europa Liberă par să se vadă corturi sau structuri similare. Într-o imagine anterioară, realizată cu doar o săptămâ înainte, câmpurile din incinta complexului militar erau pustii.
Imaginea realizată la 27 iunie are o rezoluție scăzută, astfel încât să spunem exact ce a fost construit acolo este dificil, dar este clar că a existat o dezvoltare de la jumătatea lunii iunie, a afirmat pentru Europa Liberă expertul militar ucrainean Oleg Zhdanov.
Acesata a precizat că ar fi "nerealist" ca trupele wagneriene să fi început să construiască o tabără, având în vedere că a trecut atât de puțin timp de la rebeliune.
Pe de altă parte, Marina Miron, cercetător specializat în armata rusă la Departamentul de Studii de Război de la King's College din Londra, a declarat că acest lucru este posibil.
"Această Wagner nu este ca o armată în care totul este lent... dacă au reușit să ajungă la jumătatea drumului spre Moscova într-o singură zi, este plauzibil să ne gândim că ar fi putut deja să înceapă să construiască tabere în Belarus".
Liderul belarus Aleksandr Lukașenko s-a oferit să găzduiască luptătorii Wagner în țara sa, unde se crede că Prigojin a plecat în exil. Mai mult, chiar a vorbit despre o bază militară abandonată, fără a specifica locația.