'Voi cere o mare anchetă asupra FRAUDELOR VOTANȚILOR, mai ales asupra alegătorilor înscriși pentru a vota în două state, asupra imigranților ilegali și chiar a celor înregistrați pe listele electorale și care au decedat (unii chiar de mult timp)', a scris Trump pe Twitter.
'În funcție de rezultate, vom întări procedurile de vot', a adăugat el.
Donald Trump le-a declarat recent liderilor Congresului că, în opinia sa, un număr de până la 5 milioane de persoane ar fi votat în mod ilegal la scrutinul prezidențial de la 8 noiembrie 2016.
'Conform afirmațiilor sale, între trei și cinci milioane de persoane ar fi putut vota ilegal, o cifră bazată pe studiile pe care noi le-am văzut', a declarat marți purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.
Potrivit acestuia, 'studii și probe' pe care 'persoane' le-au adus în atenția președintelui Trump arată că 14% dintre votanți 'nu erau cetățeni americani'.
Cu toate acestea, a precizat Spicer, președintele Donald Trump are încredere în rezultatul alegerilor.
Miliardarul a pierdut votul popular în fața contracandidatei sale democrate Hillary Clinton — care a întrunit 2,9 milioane de voturi în plus—, dar a câștigat alegerilor datorită repartizării pe state a marilor electori (304-227).
Potrivit unor surse din Congres, citate de Reuters, printre măsurile ce vor face obiectul unor ordine executive pe care Trump le va semna miercuri se află angajarea a încă 5.000 de agenți de frontieră și plafonarea la jumătate, respectiv la 50.000 de persoane, a numărului de refugiați pe anul fiscal 2017.
Într-un alt mesaj pe Twitter, Donald Trump a scris că va anunța în ziua de 2 februarie numele candidatului său pentru ocuparea celui de-al nouălea post de magistrat la Curtea Supremă, în prezent vacant.
Trei actuali judecători la curți de apel se află printre cei luați în considerare de președinte, de la care se așteaptă să refacă majoritatea conservatoare la Curtea Supremă după instalarea sa în funcție la 20 ianuarie.