În opinia a 45% dintre intervievaţi, principala ameninţare o constituie atacurile cibernetice, doar 26% plasând terorismul şi Al-Qaida pe prima poziţie. China, a cărei putere este în ascensiune, se clasează pe poziţia a treia, cu 14%.
Acest sondaj, o premieră, a fost efectuat pentru săptămânalul specializat Defense News în rândul a 352 de oficiali de rang înalt militari şi civili ai Pentagonului, Congresului şi Casei Albe.
Aproximativ 38,5% dintre persoanele intervievate s-au declarat republicani şi au pus pe aceeaşi treaptă ameninţarea pe Internet şi terorismul ca principală ameninţare (36%). Ceilalţi 13,5% dintre intervievaţi care s-au declarat democraţi au plasat schimbarea climatică drept principală ameninţare după atacurile cibernetice (21%, faţă de 42%).
În schimb, persoanele intervievate au considerat că principala ameninţare la adresa aliaţilor europeni ai Statelor Unite este terorismul. Pentru aliaţii asiatici, principalul risc a fost identificat ca fiind China, cu 48%, urmată de Coreea de Nord, în timp ce pentru Orientul Mijlociu, Iranul s-a plasat în frunte, cu 54%, devansând ameninţarea reprezentată de terorism.
În opinia a aproape jumătate dintre intervievaţi, Al-Qaida este considerată ca mai slabă decât în urmă cu cinci ani (48%). Doar 21% consideră că reţeaua creată de Osama ben Laden, ucis în 2011, s-a consolidat.
Referindu-se la talibani, împotriva cărora Statele Unite s-au angajat în Afganistan în urmă cu 12 ani, 27% dintre intervievaţi consideră că aceştia sunt mai puternici decât în urmă cu cinci ani, 40% cred că au rămas la acelaşi nivel, în timp ce doar 33% apreciază că au devenit mai slabi.