Masacru în SIRIA. 56 de civili ucişi astăzi în loviturile aeriene ale coaliţiei anti-ISIS

Tuesday, 19 July 2016, 20:42, Sursă: REALITATEA.NET

Cel puțin 56 de civili au fost uciși marți în noi lovituri aeriene lansate de coaliția condusă de SUA lângă orașul Minbij, din nordul Siriei, controlat de gruparea Stat Islamic, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează DPA.

Raidurile au vizat satul al-Tukhar al-Kabir, la nord de Minbij, care se află în centrul campaniei lansate de forțele terestre conduse de kurzi și sprijinite de SUA, a precizat OSDO. SUA au afirmat că au fost informate în legătură cu victimele civile și că verifică credibilitatea informațiilor.

'Luăm foarte în serios' această situație, a declarat purtătorul se cuvânt al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway. Amnesty International a afirmat că în raidurile asupra al-Tukhar este posibil să se fi înregistrat cel mai mare număr de victime în rândul civililor după începerea operațiunilor aeriene lansate de coaliția condusă de SUA împotriva Stat Islamic în Siria în 2014.

Directorul OSDO, Rami Abdel-Rahman, a afirmat că, în opinia sa, raidurile au fost lansate de avioane americane sau aliate are au lovit din greșeală ținte civile. Printre victime se numără și 11 copii, a spus el.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage