În paginile acestei lucrări, se arată că politicienii din Hexagon au fost mituiți de monarhiile arabe, aceștia fiind acuzați că au pus la cale afaceri de corupție care ar putea fi încadrate la înalta trădare.
"Conform informaţiilor divulgate de cei doi jurnalişti, oameni politici francezi au fost plătiţi ani la rândul fie direct în bilete de banca fie "în natură" - vacanţe, bilete de avion - de către Quatar sau alte monarhii din golf. În rezumat, "Ambasada Quatarului la Paris era un distributor de bilete de 500€ şi o agenţie de voiaj…".
Quatarul, o ţară cu 2,4 milioane de locuitori dintre care doar 10% sunt şi cetăţeni iar restul sunt sclavi moderni (de la pakistanezi sau filipinezi până la europeni sau americani) este aşadar o ţară mică, dar extrem de bogată. Quatarul practică un islam wahhabit şi a susţinut mişcarea Fraţii Musulmani, în special prin intermediul Al-Jezyra. Creată pentru a da o mai mare vizibilitate Quatarului – ceea ce a şi reuşit – Al-Jezyra a cunoscut un maximum de popularitate în timpul Primăverii Arabe, însă a reuşit să irite partea non-islamistă a populaţiilor şi celelalte regimuri din zona, adesea violent criticate de televiziunea de ştiri.
În Franţa, cumpărarea diferitelor active de către Quatar n-a creat la început o prea mare îngrijorare. Atmosfera s-a schimbat însă când a început să iasă la iveală contribuţia Quatarului la înarmarea rebelilor africani şi sirieni sau acţiunea wahhabismului în destabilizarea ţărilor cu un islam tradiţional din Africa francofonă, de la Tunis la Bamako, ceea ce profită în primul rând traficanţilor de arme, de droguri, şi de migranţi veniţi spre coastele Mediteranei. Pe termen lung acţiunile sale pot conduce la la catastrofe naţionale că cea care se prefigura în Mali, înainte de intervenţia franceză.
Cartea jurnaliştilor francezi, apărută pe 20 octombrie, este un adevărat rechizitoriu. Printre numele citate : Rachida Daţi, Segolène Royale, Marine Le Pen, Dominique de Villepin, Jack Lang, Jean-Marie Le Guen, alţi deputaţi şi senatori ale căror nume sunt mai puţin cunoscute în România. Cu alte cuvinte, tot spectrul politic francez este atins.
Totul pare să fi ieşit la iveală odată cu schimbarea ambasadorului quatar la Paris. Noul reprezentat, Leshaal al-Thani, refuză să urmeze obiceiurile extrem de generoase ale predecesorilor săi.
Iată câteva exemple tulburătoare : anul trecut, Rachida Daţi îi cere direct, în timpul unui dineu, 400.000€ ambasadorului quatar. Acesta refuză şi îi notifica refuzul în scris. A două zi şi la doar 10 zile după atentatele de la Bataclan, invitată pe un platou de televiziune, Rachida Daţi lărgeşte spectrul acuzaţiilor şi adaugă Arabiei Saudite, Qatarul, pe lista suspecţilor.
Deputaţi sau senatori cer cadouri (de Crăciun, de exemplu), bilete de avion la clasa I pentru familie şi prieteni...Şi propun în schimb să apere imaginea ţărilor respective în momentele critice. Un exemplu concret : senatoarea Natalie Goulet propunea Quatarului, după atentatele din 13 noiembrie 2015, să organizeze un colocviu – contra remuneraţie, desigur.
Deputatul socialist Nicolas Bays i-a cerut ambasadorului quatar (prin SMS !) să îi plătească o vacantade lux la Doha, pentru el fi familia să ; sau să îi finanţeze lucrările de renovare a locuinţei. Sau….să îi cumpere pantofi de marca!
Marine Le Pen a beneficiat de o deplasare la Cairo, plătită de Emirate, care i-au propus o finanţare de unul sau două milioane de euro pentru campania electorală. Candidată FN n-a spus nu din start. « Vom vedea»…
Scandalul riscă aşadar să zguduie întreagă clasa politică franceză, şi nu doar cu acuzaţii de corupţie!", scrie sursa citată.