Guvernatorul pro-rus al regiunii Herson a fost cel care a lansat amenințarea, după ce ucrainenii au aruncat în aer podul Ciongar care leagă Crimeea de regiunea Herson.
"Avem coordonatele podurilor din regiunea Odesa și din Giurgiuleștiul moldovenesc de la Dunăre, care a fost în cadrul Ucrainei și la care a renunțat Iușcenko", a spus Vladimir Saldo, guvernatorul pro-rus al regiunii Herson.
Un diplomat rus a dezmințit însă informațiile.
"Obiectivele și mersul războiului sunt stabilite de ministerul Apărării al Federației Ruse, nu de reprezentanții autorității regionale", a spus diplomatul rus Anatoli Loșakov.
La câteva ore distanță, a apărut și prima reacție, a prim-ministrului Marcel Ciolacu.
"România condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al Rusiei în Herson, regiune ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldovan care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile", a spus Marcel Ciolacu.
Podul Galați-Giurgiulești a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 de metri. Construcția face legătura între România și Moldova, iar importanța lui este crucială: crește rolul Moldovei, dar și legătura între Uniunea Europeană și Ucraina. O singură rachetă lansată aici ar putea pune în pericol infrastructura NATO.
Podul nu este, însă, singurul motiv de îngrijorare.
Propagandistul principal al liderului de la Kremlin, Vladimir Soloviov, a amenințat România cu un atac cu arme nucleare. Asta după ce publicația Politico a scris că mai multe țări occidentale consideră România o posibilă locație pentru antrenarea piloților ucrainenei pentru avioanele de luptă F-16.
Nu este prima amenințare lansată de Soloviov la adresa țării noastre. În octombrie 2022, propagandistul cerea atacarea bazelor din România și Polonia, folosite pentru transferul către Ucraina al echipamentelor militare.