"Atitudinea Chişinăului, pe care noi refuzăm să o acceptăm, intră în contradicţie cu logica naturală a vieţii", a declarat Rogozin, potrivit Russia Today, după ce s-a întâlnit cu o delegaţie din Transnistria.
"Circa 700.000 de imigranţi moldoveni lucrează în Rusia, o situaţie care aduce venituri importante bugetului Republicii Moldova", a argumentat vicepremierului Rusiei.
Rogozin nu înţelege de ce Republica Moldova nu s-a alăturat Uniunii vamale Rusia/Belarus/Kazahstan sau Uniunii Eurasiatice.
"Este ilogic, Republica Moldova a semnat Acordul sfidând Transnistria", acuză Rogozin, afirmând că Guvernul de la Chişinău nu a ţinut cont de interesele şi opiniile transnistrenilor. "Transnistrenii au fost supuşi presiunilor, au fost izolaţi, au fost şantajaţi, nimeni nu a acordat atenţie opiniilor acestora când a fost semnat acordul de la Bruxelles", a spus Rogozin.
Rusia va continua să coopereze cu Republica Moldova, a dat asigurări Rogozin, exprimând speranţa că va avea o întrevedere cu liderii de la Chişinău în care să discute despre situaţia drepturilor omului. "În momentul de faţă, drepturile fundamentale ale locuitorilor din Transnistria sunt încălcate de către Republica Moldova şi de către toţi cei care se află în spatele semnării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. În această situaţie, intenţionăm să recurgem la o practică neuzuală permisă de legislaţia internaţională şi de Constituţia rusă - vom oferi toate formele de asistenţă regiunii, astfel încât Transnistria să supravieţuiască acestei perioade dificile", a încheiat Rogozin.