Rezoluția adoptată de Marea Adunare Națională — așa cum a fost numit mitingul — cu trimitere la mișcarea care a dus la renașterea națională a Basarabiei la începutul anilor' 90, a exprimat un vot de blam actualei guvernări a Republicii Moldova, scrie Agerpres.
Unul dintre liderii platformei 'DA', Andrei Năstase a declarat în fața mulțimii: 'Împuternicim Consiliul Marii Adunări Naționale să facă un apel privind declanșarea unei greve generale și a altor acțiuni de nesupunere civică. Cerem Consiliului Marii Adunări Naționale să purceadă la formarea unei mișcări politice de alternativă și a unei liste nominale, a unui guvern de încredere populară care să utilizeze mijloacele specifice luptei politice pentru realizarea năzuinței poporului Republicii Moldova'.
Liderii 'DA' au îndemnat protestatarii să se alăture celor care stau în corturi de o săptămână în piața centrală din Chișinău și chiar să instaleze noi corturi în jurul clădirii executivului.
În piața s-a strigat 'Victorie', 'Plecați' și alte lozinci prin care protestatarii au cerut demisia primilor oameni în stat pe care îi acuză de degradarea condițiilor de viață, ca urmare a destabilizării sistemului bancar în urma devalizării a trei bănci cu aproape 1 miliard de dolari la sfârșitul anului trecut.
În timpul protestului de duminică, un grup de manifestanți pro-Unire, care susțineau că singura soluție pentru depășirea crizei în care se află Republica Moldova este unirea cu România, au fost alungați de la manifestație.
Reprezentanții Mișcării Civice 'Tinerii Moldovei', prezenți la protestul din Piața Marii Adunări Naționale, au fost bruscați de alți manifestanți care au declarat că manifestația este organizată pentru a rezolva alte probleme și chestiuni decât cele legate de Unire.
În consecință, tinerii unioniști au fost nevoiți să renunțe la pancartele cu mesaje precum 'Vrem Unirea', 'Unirea — obiectiv național' și 'DNA trece Prutul' și să se retragă în zone mai lăturalnice.
Mii de persoane au participat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la o noua acțiune de protest împotriva guvernării, cerând demisia conducerii țării și organizarea de alegeri anticipate.
Pe fondul protestelor, care continuă de o săptămână în Republica Moldova, atât președintele, Nicolae Timofti, cât și premierul Valeriu Streleț au anunțat că nu își vor da demisia, deoarece aceasta ar aprofunda și mai mult criza politică și economică din republică.