"Înnebunesc când ma gândesc la faptul că Guvernul român prioritizează construcția de biserici, în fața bunăstării poporului român", scrie Sonesson, fostă consilieră în cadrul Guvernului suedez.
Politicianul a adus în discuție, totodată, și numărul mare de cerșetori români de pe străzile din Stockholm, "ceva ce a devenit o caracteristică a străzilor din Suedia, în ultimii ani".
Mai departe, Sonesson povestește că a văzut cu propriii ochi "mizeria crasă din care au fugit cerșetorii aliniați pe străzile" din capitala suedeză. În primăvara, Sonesson a făcut parte din delegația condusă de ministrul pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, aflat, în vizită la București. Delegația suedeză a avut discuții cu reprezentanții Guvernului, referitoare la folosirea fondurilor UE pentru combaterea sărăciei.
Astfel, din această vizită în România, Jenny Sonesson precizează că cel mai tare a marcat-o un sat din România, unde ieșeau în evidență cocioabe, noroi și căruțe trase de cai emaciați, precum și sărăcia prevalentă. Impresia generală a delegației a fost una de uimire, politicienii suedezi întrebându-se cum se poate întâmpla, așa ceva, în Uniunea Europeană.
În viziuna politicianului suedez, imaginea României rurale contrastează puternic cu proiectul de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, ale cărui costuri se ridică la 1 miliard de euro (1,2 miliarde de dolari), potrivit estimărilor publicației franceze.
"Într-una dintre cele mai sărace țări, din Europa, sunt alocate resurse pentru construirea unei catedrale cu înălțime de 125 de metri, cu arce aurite, în timp ce o mamă cu patru copii sunt forțați să trăiască (într-un sat din România - n.red.) într-o cocioabă lipsită de căldură și electricitate", mai arată politicianul liberal.
Mai multe pe HotNews.ro.