Peste 1.000 de palestinieni, ucişi în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei israeliene

Saturday, 26 July 2014, 22:11, Sursă: Mediafax

Cel puţin 1.000 de palestinieni au fost ucişi şi aproximativ 6.000 au fost răniţi, în majoritate civili, în Fâşia Gaza, de la începutul ofensivei israeliene la 8 iulie, au anunţat serviciile de urgenţă locale, informează Mediafax.

De asemenea, peste 40 de militari israelieni au fost ucişi în lupte în această regiune, iar doi civil au murit în urma unor tiruri de rachete palestiniene. Sâmbătă, au fost spitalizaţi 138 de militari, dintre care nouă se află în stare gravă, potrivit armatei.

Cel puţin 132 de cadavre au fost scoase de sub dărâmături sâmbătă, în timpul armistiţiului de 12 ore din Fâşia Gaza, potrivit unui bilanţ provizoriu publicat de către purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Ashraf al-Qodra.

Cadavrele au fost transportate la diferite morgi din enclavă, la Spitalul Kamal Aduane (nord), în cele două spitale importante din oraşul Gaza şi la spitalul european de la Khan Younes (sud), au precizat sursele citate.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a acestui armistiţiu umanitar la ora 8.00 (8.00, ora României), 22 de persoane, dintre care zece copii, au fost ucise într-un atac insraelian împotriva unei case din Khan Younes, potrivit lui Al-Qodra.

Majoritatea victimelor aparţineau aceleiaşi familii, a adăugat el, precizând că printre victime se numără o fetiţă în vârstă de un an şi un băiat de trei ani.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage