Textul rezoluţiei, propus de Australia şi susţinut de 23 de ţări, între care Franţa, a fost adoptat în unanimitate.
El "condamnă în termenii cei mai duri posibil" atacul care doborât avionul în estul Ucrainei şi cere ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.
De asemenea, el cere "tuturor ţărilor şi protagoniştilor din regiune", inclusiv Rusiei, să colaboreze pe deplin la "o anchetă internaţională completă, minuţioasă şi independentă".
În plus, textul solicită "încetarea imediată a oricărei activităţi militare, inclusiv din partea grupărilor armate (separatiste), în împrejurimile" locului prăbuşirii avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines pentru a facilita efectuarea anchetei.
Votul a avut loc în prezenţa ministrului olandez de Externe, Frans Timmermans, şi omologilor săi australian şi luxemburghez, Julie Bishop şi Jean Asselborn. Olanda a pierdut 193 de cetăţeni, iar Australia 27 în această catastrofă care s-a soldat cu 298 de morţi în total.
Pentru australieni, a declarat Bishop în faţa Consiliului, "doliul se interferează cu furia".
Rezoluţia "cere ca grupările armate care controlează locul (...) să ofere acces total, fără restricţii şi în siguranţă", la locul prăbuşirii şi în împrejurimile sale pentru experţi. Consiliul mai "cere" ca separatiştii "să se abţină de la orice acţiune care ar putea compromite integritatea locului prăbuşirii" şi "insistă ca toate cadavrele victimelor să fie tratate demn, respectuos şi profesionist".
Rezoluţia "invită toate ţările şi protagoniştii din regiune să colaboreze pe deplin cu ancheta internaţională" şi cu eforturile mobilizate pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de producerea acestei catastrofe.