„Casa înfiptă” (numită „dingzihu” în limba mandarină) din Guangzhou, un important centru economic al Chinei, nu este singurul exemplu de acest fel din China. Există nenumărate cazuri de proprietari de clădiri care refuză orice propunere din partea autorităților, scrie publicația britanică Daily Mail.
Revenind la cazul din Guangzhou, capturi video arată cum căsuța este închistată de două aripi ale noului pod, abia inaugurat, Haizhuyong, pod situat în provincia chineză Guangdong. Conform sursei citate, proprietara a refuzat să se mute, pentru că oficialii guvernamentali nu au reușit să îi ofere la schimb o casă într-o zonă ideală.
Pretenții exagerate sau dificultăți în negociere?
Persoane din anturajul domnișoarei Liang (proprietara) afirmă că aceasta a cerut la schimb patru apartamente, autoritățile oferind în schimb numai două. În plus, oferta guvernamentală nu a fost deloc pe placul femeii, ea primind locuința de schimb în zona unei morgi.
Casa chinezoaicei are 40 de metri pătrați și este situată literalmente într-o groapă din mijlocul unei autostrăzi cu patru benzi. Domnișoara Liang spune că este fericită să gestioneze casa în forma ei actuală și că nu o interesează opiniile celorlalți oameni referitoare la situația creată. Femeia își descrie viața ca fiind liniștită, eliberatoare, plăcută și confortabilă.
„Casă înfiptă” a devenit vedetă pe internet, mulțumită filmărilor și fotografiilor distribuite pe rețelele sociale. Construcția podului a început în 2010. Domnișoara Liang este singura persoană care a refuzat să se mute din cei 47 de proprietari de case din zonă. De asemenea, alte șapte firme au rămas cu sediul în zona podului.
Întrebate despre situația creată cu „casă înfiptă”, autoritățile municipale au afirmat că i-au oferit femeii mai multe variante de locuință, dar și scheme financiare compensatorii. Domnișoara Liang le-ar fi refuzat pe toate. Oficialii chinezi au precizat că vor relua discuțiile cu femeia.