Lucy D'Orsi a supervizat securitatea în timpul vizitei președintelui chinez. "Nu știu dacă ați aflat, dar au fost momente destul de solicitante pentru mine", a spus D'Orsi, iar regina a răspuns afirmativ. Continuând descrierea evenimentelor, cadrul superior din poliția londoneză a povestit felul în care oficiali chinezi au plecat de la o întâlnire cu Barbara Woodward, ambasador al Regatului Unit în China, spunându-i că vizita lor s-a terminat. "Au fost foarte nepoliticoși cu ambasadorul", a afirmat atunci regina.
Un purtător de cuvânt al palatului regal a refuzat să comenteze "conversațiile private ale reginei", desfășurate în cadrul unui eveniment organizat pentru a 90-a aniversare a suveranei britanice. El a subliniat totuși că vizita lui Xi Jinping a fost "un adevărat succes", toate părțile implicate "conlucrând strâns pentru a se asigura că totul se desfășoară bine".
Și poliția engleză a anunțat că nu intenționează să comenteze acea "convorbire privată".
Nu există deocamdată nicio reacție din partea autorităților chineze. Totuși, când afirmațiile reginei au fost relatate la postul BBC World, emisiunea a fost întreruptă în China, scrie AFP.
Tot marți, cu câteva ore înainte, premierul David Cameron a fost surprins, tot de o cameră indiscretă, spunându-i reginei că Nigeria și Afganistan că sunt "poate cele mai corupte două țări din lume".
"Este stânjenitor pentru noi, ținând seama de activitatea bună pe care o desfășoară președintele", a scris pe Twitter Garba Shehu, purtător de cuvânt al președintelui nigerian, Muhammadu Buhari. "Lucrurile se schimbă în privința corupției și a restului" lucrurilor, a adăugat el, citat de AFP.