"Sperăm că nu. Cred că suntem în etapa, în Ucraina, la care lucrăm, să apară un armistițiu care să dureze mai mult timp, să se ajungă la o situație în care să putem implementa măsurile Acordului de la Minsk din septembrie, împreună cu președintele francez, de mult încercam să rezolvăm conflictul din Transnistria. Nu trebuie să uităm că acest conflict există și că toate încercările internaționale nu au dus la o soluție și trebuie să lucrăm mai departe. Nu se poate spune că în Moldova lucrurile stau așa cum ne-am dori", a răspuns Angela Merkel, potrivit transcriptului conferinței comune de presă, cu președintele român, Klaus Iohannis, postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.
La rândul său, Klaus Iohannis a afirmat, răspunzând aceleiași întrebări, că, în momentul de față, nu există "semnale ca situația se îndreaptă într-acolo, însă este clar că este în interesul întregii regiuni, mai exact a întregii Europe, ca în Ucraina situația să se stabilizeze și să se normalizeze".
"Orice altceva ar fi o problemă imensă pentru întreaga regiune și pentru întreaga Europa. Alaltăieri am fost în Republica Moldova, am discutat aceste chestiuni și, în chestiunea Transnistriei, i-am rugat pe toți cei cu care am avut discuții să continue eforturile de ameliorare, în special în formatul 5+2, în care se încearcă deblocarea dosarului transnistrean", a adăugat Iohannis.
Pe de altă parte, Angela Merkel a notat că "Moldova va primi ajutor substanțial din partea Uniunii Europene" și că "suntem legați și politic foarte îndeaproape cu Moldova".
Mai multe pe HotNews.ro.