Cele șase spitale rămase fără personal MSF vor continua să funcționeze cu personal local, a precizat organizația.
Decizia de evacuare nu este luată cu ușurință, dar "în absența unor asigurări credibile că părțile aflate în conflict vor respecta statutul protejat al structurilor de îngrijiri medicale, al personalului aferent și all pacienților, nu există alte soluții", afirmă organizația umanitară neguvernamentală într-un comunicat.
Potrivit MSF, este a patra oară când o structură a sa este lovită în Yemen, în ultimul an și jumătate de conflict.
Organizația afirmă că a discutat de două ori la Ryad cu "responsabili de rang înalt" ai coaliției arabe sub comandă saudită, care intervine în Yemen în sprijinul președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi și contra rebelilor. MSF a încercat astfel să obțină asigurări că nu vor mai exista atacuri împotriva spitalelor, conform Agerpres.
Bombardamentele aeriene au continuat însă să aibă loc, deși MSF a comunicat permanent combatanților coordonatele GPS ale spitalelor în care lucrează personalul organizației.
Raidul de luni a lovit spitalul din Abs, în provincia Hajja din nord, o zonă controlată de rebeli houthi aliați cu trupele rămase fidele fostului președinte yemenit Ali Abdallah Saleh.