Patrușev a răspuns la întrebarea despre provocările care se presupune că ar fi pregătite de Rusia cu folosirea armelor de distrugere în masă , care au fost discutate la un summit extraordinar al NATO.
„Este posibil ca Occidentul însuși să pună la cale planuri pentru a organiza astfel de provocări. Țările occidentale au cea mai mare experiență în utilizarea războiului chimic și a substanțelor toxice. Germanii, în Primul Război Mondial, japonezii în anii \"30, americanii în Vietnam, ca să nu mai vorbim de provocările chimice din Siria”, a spus Patrușev într-un interviu pentru ziarul Argumentî i Faktî.
„Federația Rusă, urmând ferm conceptul de interzicere a dezvoltării, producției, stocării și utilizării armelor chimice, a distrus toate stocurile de aceste arme, lucru confirmat și de experții americani”, a spus Patrușev.
Potrivit acestuia, în timp ce Statele Unite nu și-au eliminat încă stocurile de arme chimice, „folosind tot felul de scuze pentru a trage de timp”.
„Spre deosebire de convenția privind interzicerea dezvoltării, producerii și stocării armelor bacteriologice și cu toxine, Pentagonul a creat sute de laboratoare biologice în întreaga lume , unde, conform dovezilor, se desfășoară activități biologice militare”, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.
"Evident, crearea de arme biologice de către Washington și refuzul său de a distruge substanțele toxice au obiective foarte specifice. Prin urmare, G7 ar trebui să întrebe în primul rând Statele Unite despre planurile lor de a folosi aceste tipuri de arme de distrugere în masă, dacă Washingtonul se pregătește pentru provocări cu arme chimice și dacă va transfera armele interzise teroriştilor şi neonaziştilor”, a spus el.