Printre acestea s-ar afla stabilitatea la nivel strategic, armamentul nuclear precum și scutul antirachetă al SUA din Europa, din care face parte și sistemul antirachetă de la Deveselu, județul Olt din România, scrie Karadeniz Press, citată de Evz.md.
„Numărul amenințărilor nu a scăzut față de anul trecut”, a declarat Lavrov la acest eveniment, adăugând că Moscova regretă faptul că întreaga comunitate internațională nu poate fi unită când vine vorba de terorism. El a mai menționat că discuțiile vor viza armamentul hipersonic, scutul antirachetă al SUA din Europa și armamentul spaţial şi testele nucleare. Lavrov a mai precizat că Rusia este gata să construiască relații bilaterale cu SUA, UE și NATO pe bază de egalitate și respect reciproc pentru interesele fiecărei părți.
Declarațiile lui Lavrov vin după ce Trump a evocat, în cadrul unor interviuri pentru The Times și Bild, posibilitatea primului pas important către controlul armelor nucleare după ce preşedintele Barack Obama a semnat noul tratat START cu Rusia, în 2010. El a mai spus că vrea să vadă dacă SUA poate încheia niște acorduri bune cu Rusia, în contextul sancțiunilor economice care continuă din partea comunității internaționale împotriva Rusiei.