„Trebuie să dăm dovadă de rezilienţă şi putere, în comun, pentru a ne asigura că schimbările care intervin ne vor duce către mai bine, nu către mai rău. Ceea ce este clar că acestea vor fi consecinţe de lungă durată pentru întreaga regiune şi pentru întreaga lume.
Facem faţă unei provocări fără precedent când un membru permanent al Consiliului pentru Securitate al NATO a lansat o agresiune asupra unui alt stat.
Războiul acesta este unul fără precedent în acest secol şi nu trebuie să ne înşelăm faţă de intenţiile reale ale Rusiei. Putin este gata să redeseneze graniţele, să distrugă Europa”, a spus Dmitro Kuleba.
Ideea lui Putin este simplă, vrea să impună standardele ruseşti întregii luni şi Uniunii Europene, lipsa de dreptate şi de justiţie şi sărăcia”.
„Este motivat de ură pentru bunăstarea europenilor, scopul lui Putin e de a bate la uşa fiecărei locuinţe europene, prezentând o criză, economică, inflaţie sau orice altă formă de instabilitate.
O criză în Europa i-ar permite lui Putin să le arate ruşilor că cei din Europa nu trăiesc mai bine decât ei şi că nu are rost să se opună. Ucraina, Republica Moldova, Georgia, şi statele baltice sunt ţintele primare ale Rusiei, însă şi alte naţiuni europene sunt sub atacul rusesc, prin alte mijloace.
De aceea este important să continuăm sprijinirea Ucrainei, este ceea ce este rational să facem, pentru a-I proteja de această iuvazie. Am dovedit, noi, ucrainenii, că putem înfrânge şi că putem să luptăm împotriva lor. Piederile suferite în estul Ucrainei se datorează folosirii de arme grele. Există şi nişte limite la curaj, curajul nu poate face singur totul, dacă îi lipseşte mijloacele. În anumite zone, forţele ruseşti depăşesc forţele ucrainene cu 1 la 10.
De aceea, este nevoie ca toate cellalte ţări să sporească ajutorarea Ucrainei, prin echipament militar, antiaerian şi de apărare antirachetă. Avem nevoie de arme grele pentru a stabiliza situaţia din est şi de pe întreaga linie a frontului, este nevoie pentru aceasta să dispunem de o cantitate suficientă de armament”, a spus Kuleba.
Forumul Parlamentar de Securitate şi Informaţii are loc pe 7 şi 8 iulie. Oficiali din întreaga lume vin la Bucureşti pentru a vorbi despre apărare şi securitate. În jur de 400 de parlamentari din 40 de ţări vin la Bucureşti pentru a participa la cel de-al 22-lea Forum Parlamentar de Securitate şi Informaţii, care se va desfăşura la Palatul Parlamentului.