Nu au fost raportate semne imediate de impact asupra călătoriilor aeriene efective, sugerând că problema ar putea fi un inconvenient pentru persoanele care caută informații de călătorie.
Printre cele 14 site-uri web se numără și cel al aeroportului internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta. Un angajat de acolo a declarat pentru CNN că nu a existat niciun impact operațional.
Site-ul web al Aeroportului Internațional din Los Angeles a fost offline, dar a părut să fie restabilit cu puțin timp înainte de ora 9:00 a.m., ora Europei de Est. Un purtător de cuvânt nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
Grupul de hackeri cunoscut sub numele de Killnet a enumerat mai multe aeroporturi americane ca ținte. Acesta și-a intensificat activitatea pentru a viza organizații din țările NATO după invazia Rusiei în Ucraina în februarie. "Hacktiviștii" slab organizați sunt motivați politic pentru a susține Kremlinul, dar legăturile cu Moscova sunt necunoscute.
Grupul a revendicat săptămâna trecută responsabilitatea pentru scoaterea din funcțiune a site-urilor guvernelor statelor americane. Killnet este învinuit pentru că a dezactivat pentru scurt timp un site web al Congresului SUA în iulie și pentru atacuri cibernetice asupra unor organizații din Lituania, după ce țara a blocat în iunie transportul de bunuri către enclava rusă Kaliningrad.
Tipul de atac cibernetic folosit de Killnet este cunoscut sub numele de DDoS, în care hackerii inundă serverele de calculatoare cu trafic web fals pentru a le scoate din funcțiune.
"Atacurile DDoS sunt favorizate de actori de diferite grade de sofisticare, deoarece au rezultate vizibile, dar aceste incidente sunt de obicei superficiale și de scurtă durată", a declarat pentru CNN John Hultquist, vicepreședinte la firma de securitate cibernetică Mandiant, deținută de Google.
Un purtător de cuvânt al Administrației pentru Securitatea Transporturilor a declarat că agenția monitorizează problema și colaborează cu partenerii din aeroporturi