Aceştia pot continua să solicite împrumuturi de la instituţii financiare înfiinţate sau înregistrate la New York în acest timp, a decis judecătorul.
Avocaţii lui Trump s-au oferit miercuri mai devreme să depună o garanţie de 100 de milioane de dolari pentru a suspenda hotărârea, în timp ce Trump a făcut recurs, spunând că ar fi ”imposibil” să se asigure o garanţie de apel ”completă”.
Dacă Trump ar fi obligat să depună o garanţie pentru întreaga sumă, au scris avocaţii săi, ”proprietăţile ar trebui probabil vândute pentru a strânge capital în circumstanţe exigente”, pentru a strânge banii.
Procurorul general din New York, Letitia James, care a introdus cazul de fraudă, a răspuns spunând că Trump ”are active lichide insuficiente pentru a satisface hotărârea”.
”Nu are nicio bază” afirmaţia lui Trump că ”o garanţie completă este inutilă”, a spus James, în timp ce ea a cerut curţii de apel să respingă în totalitate cererea lui Trump.
Dosarele au venit la două zile după ce Trump a făcut apel la decizia judecătorului, prin care el, cei doi fii adulţi ai săi, compania sa şi directorii acesteia sunt responsabili pentru transmiterea de informaţii frauduloase cu privire la situaţiile financiare cheie.
Magistratul i-a obligat pe inculpaţi să plătească un total de 464,6 milioane de dolari în amenzi şi dobânzi, din care suma ce-i revine lui Trump este de peste 454 de milioane de dolari.
De asemenea, fostul președinte nu mai are voie să conducă o afacere în New York timp de trei ani.
Într-un alt dosar, la sfârşitul lunii ianuarie, Trump a fost obligat să plătească 83,3 milioane de dolari pentru defăimarea unei scriitoare, dar a promis că va face apel împotriva acestei sentinţe.