Directorul CIA: "Gruparea Statul Islamic a utilizat arme chimice"

Friday, 12 February 2016, 07:27, Sursă: REALITATEA.NET

Gruparea Statul Islamic a utilizat deja de mai multe ori arme chimice pe câmpul de luptă și poate produce cantități mici de clor și gaz muștar, a avertizat directorul CIA John Brennan la canalul CBS.

"De mai multe ori, gruparea Statul Islamic a folosit arme chimice pe câmpul de luptă", a spus el, potrivit unor fragmente dintr-un interviu difuzate joi de canalul american și citate de AFP.

"CIA crede că SI are capacitatea de a fabrica cantități mici de clor și gaz muștar", a mai declarat Brennan.

Întrebat cu privire la capacitatea jihadiștilor de a exporta aceste produse chimice pentru utilizare în afara Irakului sau Siriei, Brennan a spus că acest lucru probabil se va întâmpla, relatează Agerpres.

"De aceea, este foarte important să fie tăiate rutele de transport și contrabandă folosite" de jihadiști, a declarat el.

Marți, coordonatorul agențiilor de informații americane James Clapper a afirmat că gruparea Statul Islamic "a folosit produse chimice toxice în Irak și Siria", inclusiv gaz muștar, amintește France Presse.

El a explicat că este pentru prima dată când o grupare extremistă a produs și utilizat un agent chimic într-un atac după atentatul cu gaz sarin în metroul din Tokyo în 1995.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage