Curtea Constituţională a examinat contestaţiile depuse de şapte partide, între care PCRM şi PSRM, pe care însă le-a respins.
Mai exact, comuniştii au cerut invalidarea alegerilor pentru că s-a permis participarea la alegeri a unei formaţiuni pe care ei o numesc o "clonă" a PCRM, comuniştii reformatori, în timp ce socialiştii au reclamat modul în care s-a votat la secţiile din Rusia.
Hotărârea Curţii Constituţionale este, însă, definitivă şi nu poate fi supusă niciunei căi de atac. Aceasta intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, precizează Unimedia.md.
După scrutinul din 30 noiembrie, socialiştii au obţinut cele mai multe voturi, însă cele trei partide proeuropene negociază acordul unei coaliţii de guvernare. Astfel, potrivit rezultatelor finale, PSRM (Partidul Socialiştilor din R.Moldova) a obţinut 25 de mandate, PLDM (Partidul Liberal Democrat din R.Moldova) - 23, PCRM (Partidul Comuniştilor din R.Moldova) - 21, PDM (Partidul Democrat) - 19 şi PL (Partidul Liberal) - 13. Cele trei partide proeuropene au împreună 55 de mandate, o majoritate care le permite formarea Guvernului dar nu şi alegerea şefului statului, după încheierea mandatului actulului preşedinte, Nicoale Timofti.