Confruntările de duminică erau mai puţin intense decât cele din timpul nopţii, potrivit unui jurnalist AFP. Tiruri foarte aproape de centrul localităţii au început să se intensifice către ora locală 2.00 (1.00, ora României) şi continuau cu aceeaşi forţă şi regularitate două ore mai târziu, potrivit unor jurnalişti AFP aflaţi la faţa locului.
Şapte tunuri de asalt au fost văzute îndreptându-se duminică dimineaţa atât către zona aeroportului, unul dintre principalele puncte fierbinţi, pe care armata ucraineană şi separatiştii şi-l dispută de mai multe luni, cât şi către Iasînovata, un nod feroviar şi oraş vecin cu Doneţk, a declarat pentru AFP un locuitor care a văzut coloana trecând către ora locală 9.00 (8.00, ora României).
Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) s-a declarat sâmbătă seara "foarte îngrijorată" din cauza prezenţei unor convoaie militare şi tancuri în estul Ucrainei, în zone aflate sub controlul separatiştilor proruşi.
"Peste 40 de tancuri şi camioane" au fost văzute circulând pe un drum de la periferia Makiivka, au declarat observatori OSCE prezenţi în Ucraina pentru a supraveghea aplicarea armistiţiului semnat la 5 septembrie între Kiev şi separatişti.
Au fost văzute şi 19 camioane militare marca rusească Kamaz, fără numere de înmatriculare, care transportau tunuri de calibrul 122 milimetri şi personal în uniforme verzi fără însemne militare. Convoiul era însoţit de şase camioane cisternă.
Observatori OSCE au văzut, de asemenea, un convoi de nouă tancuri - patru T-72 şi cinci T-64 - care se deplasau la sud-vest de Doneţk.