Oficialii britanici spun că nu au putut găsi moştenitorii legitimi ai unei comori constând în monede de aur ascunse în interiorul unui pian, de o valoare importantă, scrie Mediafax.ro.
Şcoala care deţine pianul şi acordorul care a găsit aurul doresc să intre în posesia banilor după ce un anchetator care investighează cazul a declarat-o ca fiind o comoară. Totodată, cuplul care a deţinut pianul timp de 30 de ani înainte de a-l dona şcolii locale va fi scos din ecuaţia privitoare la cui va reveni suma de bani.
Anchetatorul John Ellery a declarat joi pentru AP că în ciuda unei investigaţii serioase şi a cercetării informaţiilor nu se cunoaşte cine a ascuns monedele.
Comoara a fost descoperită anul trecut când pianul a fost trimis pentru a fi acordat în localitatea Shropshire din centrul Angliei. Sub clape - ascunse fişic în pacheţele cusute de mână şi în punguţe - erau de 913 monede de aur de tip sovereign (monedă britanică de aur în valoare de 20 şilingi) şi jumătate de sovereign, emise în secolul 19 şi începutul secolului XX.
Acordorul de pian Martin Backhouse a declarat că atunci când a găsit punguţele şi a deschis cusăturile şi-a zis singur: "Oo, se pare că e ceva aur în astea."
Mondele cântăresc 6 kg şi nu au fost încă evaluate. Un expert de la British Museum a declarat că comoara poate avea o valoare "capabilă să schimbe viaţa."
Câştigul din obiecte declarate "comori" sunt în general împărţite între proprietar - în acest caz Bishops Castle Community College - şi cel care le-a găsit.