Prezent în cadrul aceleiași reuniuni, care s-a desfășurat în perioada 5-6 octombrie, ministrul adjunct al dezvoltării economice din Italia, Claudio De Vincenti, a spus că Roma intenționează să continue construcția conductei Transadriatice, al cărei punct final va fi la Puglia (regiune din sudul Italiei, situată între Marea Adriatică și Marea Ionică, aproape de Albania) în pofida opoziției localnicilor față de această conductă. De asemenea, restul participanților au convenit asupra necesității creșterii nivelului de integrare reciprocă, prin dezvoltarea de proiecte comune în spațiul UE, fiind oferit, drept exemplu de succes, proiectele de terminale de gaz lichefiat, la Marea Baltică.
În ceea ce privește conflictul gazelor între Rusia și Ucraina, expertul britanic, Alan Riley, consideră că UE s-a situat, în cele din urmă, de partea Moscovei. Comisarul Günther Oettinger a încercat să ajungă la un acord între părți în următoarele condiții: un preț de 385 de dolari pe mia de metri cubi la gazele rusești livrate Ucrainei și furnizarea a circa 5 miliarde de metri cubi de gaze la acest preț către Kiev.
Ucraina trebuie să plătească, în acest an, 3,1 miliarde de dolari din datoria pe care o are la gazele ruse livrate, dintre care 2 miliarde, în luna octombrie.
Mai multe pe Agerpres.