Dilma Rousseff are 66 de ani şi este prima femeie preşedinte din istoria Braziliei. Fiica unui antreprenor bulgar, Dilma Rousseff a fost secretar de stat şi ministrul energiei, iar în 2005 a devenit şefa de cabinet a preşedintelui Lula da Silva. A fost mâna dreaptă a liderului brazilian până în martie 2010, când şi-a dat demisia pentru a candida la funcţia supremă în stat. A câştigat alegerile din octombrie 2010 şi şi-a început mandatul de preşedinte pe 1 ianuarie 2011. În 2013, revista Forbes a clasat-o pe locul DOI în topul celor mai puternice femei din lume, iar în 2014 pe locul al patrulea.
În Argentina găsim o fostă soţie de preşedinte, ajunsă la rândul ei şef al statului. Vorbim despre Cristina Fernandez de Kirchner, văduva fostului preşedinte Néstor Kirchner. Este cea de-a doua femeie preşedinte din Argentina, dar prima aleasă în mod direct, în 2007, şi apoi realeasă în 2011. Acum în vârstă de 61 de ani, fost deputat şi de trei ori senator, Christina Kirchner şi-a câştigat o foarte mare popularitate în timpul mandatului soţului ei, când şi-a asumat pe deplin rolul de Primă Doamnă şi de ambasador itinerant al guvernului. În stilul Evei Perón, cea mai simpatizată Primă Doamnă din istoria Americii Latine.
O altă Primă Doamnă cu mari ambiţii politice găsim şi în Statele Unite. Nimeni alta decât Hillary Clinton. Soţia fostului preşedinte Bill Clinton nu s-a mulţumit cu acest statut. Şi-a dus cariera politică mai departe: a fost prima femeie aleasă senator din partea statului New York şi Primă Doamnă a Americii care a candidat pentru un post în administraţie. În 2008, a intrat în cursa pentru desemnarea candidatului democrat la Casa Albă şi a pierdut în faţa lui Barack Obama. Între timp, a condus diplomaţia americană timp de patru ani, iar acum doreşte să obţină chiar fotoliul de la Casa Albă. Şi dacă va reuşi, va stabili o nouă premieră: Hillary Clinton va deveni prima femeie preşedinte din istoria Statelor Unite.