Întregul proiect este bine pus la punct. Firma americană care s-a ocupat de proiectarea buncărului a instalat aici un disc de memorie care conține un compendiu al istoriei umane, inclusiv întregul conținut disponibil pe Wikipedia.
"Subiectele principalele de cercetare sunt, desigur, construcția, dar și orașele smart, energia și nu în ultimul rând spațiul. Este foarte sigur, există o singură cale de acces. Trebuie să protejăm bunurile partenerilor și clienților noștri", a declarat Michael Kompatscher, directorul buncărului.
Proiectul este condus de fundația Arch Mission, care intenționează să instaleze depozite similare pe fiecare continent. Viitoarele adăugiri vor conține, de asemenea, 100 de mii de cărți și milioane de fotografii care acoperă fiecare aspect cheie al culturii, artei, literaturii și istoriei mondiale.
"Folosim o tehnologie nouă de stocare, care salvează datele în cuarț. Este cea mai durabilă și densă formă de depozitare cunoscută de umanitate, poate să reziste la fel de mult ca universul", a afirmat Nova Spivack, președintele Arch Mission.
Proiectul este pus la punct intr-un buncăr. Fondat în 1970, acesta măsoară nu mai puțin de 5,5 kilometri de tuneluri subterane, peșteri, laboratoare și chiar propria cale ferată în miniatură.
Facilitatea este folosită în principal de firme care vor să testeze tehnici de inginerie structurală, de minerit și de construcție a tunelurilor. Acest buncăr dispune chiar și de propriul restaurant și, în ciuda faptului că se află la sute de metri sub stâncă solidă, are wifi puternic și conexiune telefonică.