"Ceea ce vedem este un risc în creștere la nivel global, iar o parte din asta reprezintă efectul unor lucruri precum urbanizarea, când anumite tulpini de virusuri pot sări de la animale la oameni, cum am văzut, de exemplu, la gripa aviară", a avertizat Jennifer Margaret Harries, șefa Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie
Mai mult, oamenii de știință din Marea Britanie dezvoltă deja vaccinuri. 200 de oameni de știință lucrează în acest sens. Liderii lumii vor să stabilească un plan clar prin care Boala X să fie combătută în 100 de zile.
Un succes timpuriu este un potențial vaccin împotriva febrei hemoragice Crimeea-Congo care este răspândită de căpușe cu o rată de mortalitate de aproximativ 30 la sută. Se găsește și în Europa și se mută spre nord, odată cu schimbarea climei. De aceea se încearcă găsirea unui antidot și deja se efectuează teste clinice în acest sens, susțin aceștia.
Experții spun, de asemenea, că boala poate fi mortală și se poate răspândi și infecta oamenii precum Ebola, HIV/SIDA și Covid-19.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, președintele francez, Emmanuel Macron, și lideri cheie din Orientul Mijlociu vor participa la Forumul Economic Mondial de la Davos, care începe pe 15 ianuarie. Pe agenda elitei economice mondiale se află războaiele din Gaza și Ucraina.
Cea de-a 54-a reuniune anuală are loc în cel mai complicat context geopolitic al său de până acum.