Motivul principal este că în ultimul an, contrar concepției așa-numitelor "coridoare de solidaritate", volume semnificative de alimente au rămas în Bulgaria și au afectat lanțurile de producție și de comerț, potrivit Radio România Actualități.
Dacă tendință persistă și chiar se intensifică, ceea ce este posibil, după interdicțiile similare introduse de alte țări, există riscul să se ajungă la consecințe extrem de grave pentru asocierile bulgare, a explicat premierul bulgar.
De asemenea, acesta a subliniat faptul că țara sa se bazează pe faptul că Bruxellesul trebuie să asculte și să înțeleagă pozițiile statelor membre precum România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia și altele și să-și reconsidere poziția.
Bulgaria rămâne solidară cu Ucraina, dar falimentele fermierilor bulgare nu vor contribui cu nimic la cauză acesteia, a adăugat premierul.
În acest moment nu există informații cu privire la durata interdicției temporare a importurilor de alimente din Ucraina, dar guvernul va adopta o decizie în acest sens în cadrul ședinței de astăzi.