'Discutăm cu prietenii și partenerii noștri europeni cu obiectivul ca la începutul anului viitor să trimitem scrisoarea cu articolul 50', a declarat Johnson postului Sky News la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, scrie Agerpres.
Acest articol stabilește un termen legal de doi ani pentru negocierea condițiilor părăsirii blocului comunitar, termen ce poate fi prelungit printr-un acord între Marea Britanie și UE.
Totuși, în declarația dată joi, șeful diplomației britanice a apreciat că s-ar putea să nu fie nevoie de un termen de doi ani și că este posibil ca acest proces să se încheie mai repede.
'Vom expune în scrisoarea noastră unii parametrii privind modalitatea în care dorim să avansăm (...) Nu cred că vom avea nevoie în mod necesar de doi ani întregi, dar așteptăm să vedem cum se va evolua', a indicat Boris Johnson.
După referendumul din 23 iunie, când cetățenii britanici au votat majoritar în favoarea Brexitului (ieșirea din UE), responsabilii europeni au cerut insistent Londrei să înceapă cât mai repede procesul retragerii din blocul comunitar, dar premierul Theresa May a declarat de mai multe ori că nu va iniția acest demers până la sfârșitul anului în curs.