"Putea fi un portofoliul mai bun, putea fi un portofoliu mai slab. Din păcate, rezultatul deciziei președintelui Comisiei a fost și e în lumina reacțiilor din România. În loc să fi fost un consens, în a sprijini o candidatură, și toată lumea să fi făcut lobby pe linia lui, să primească România un portofoliu cât mai puternic... din păcate n-a fost așa. (...) Un guvern, o coaliție are dreptul să numească un candidat și evident să și existe dialog între diferitele instituții ale statului, care din păcate nu a existat nici acum. Rezultatul acestui portofoliu și importanța lui este al acestei lipse de comunicare. Putea fi și mai rău. Trebuie să ne mulțumim. Politica regională este importantă, dar, evident, era mai bine să fie concentrat pe adevărata dezvoltare regională acolo unde sunt și acele programe în derulare, care ne interesează foarte mult", a declarat, pentru Agerpres, Laszlo Borbely.
Totodată, Borbely susține că "ar trebui ca toată clasa politică să tragă concluziile pentru perioada următoare, pentru că, alte țări care nu sunt la nivelul României, care e a șaptea țară, au obținut portofolii mai importante decât România."
"Îi dorim succes doamnei Crețu și eu cred că va putea face față, dar a lipsit acest dialog în politica internă", a adăugat Borbely.
Corina Crețu va deține portofoliul Politicii Regionale, în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunțului făcut, astăzi, de președintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat, într-o conferință de presă, componența Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.