În noaptea bombardamentului, personalul medical al organizației oferea îngrijiri unui număr de 105 pacienți și "nouă dintre aceștia nu au fost găsiți", a declarat Guilhem Molinie, șeful misiunii MSF din Afganistan, în cadrul unei conferințe de presă la Kabul. În plus, din cei 461 de angajați ai MSF de la Kunduz, "24 nu au dat niciun semn de viață", a mai spus el, potrivit Agerpres.
"Încercăm să le dăm de urmă", a afirmat Molinie care a subliniat că deocamdată "condițiile nu sunt întrunite" pentru ca spitalul MSF din Kunduz să poată fi redeschis și ONG-ul să-și poată retrimite personalul la fața locului.
Medici Fără Frontiere și-a retras tot personalul din spital după atacul aerian american lansat la cererea armatei afgane în care au fost uciși cel puțin 12 angajați ai MSF și 10 pacienți.
Președintele american Barack Obama a prezentat miercuri scuze organizației, însă MSF continuă să ceară o anchetă internațională independentă în legătură cu acest bombardament, susținând că nu are încredere în investigația Pentagonului asupra acestei tragedii pe care a descris-o ca fiind o "crimă de război".