Au naufragiat şi zece zile au plutit în derivă pe apă. Ce au făcut ca să supravieţuiască, fantastic!

Tuesday, 17 May 2016, 08:56, Sursă: REALITATEA.NET

Tommy Lam Wai Yin, proprietar al unui mic complex hotelier, stagiara sa Armilla Alihassan, și doi turiști spanioli plecați, în 2 mai într-o călătorie spre insulele și recifurile de corali din apele statului malayezian Sabah de pe insula Borneo, au naufragiat și au supraviețuit zece zile pe mare mâncând doar pește crud, relatează AFP.

O furtună puternică și neașteptată, cu valuri mari, le-a răsturnat bărcile cu motor, pierzându-se astfel rezervele de apă dulce și de hrană, precum și sistemele de semnalizare. Naufragiații au reușit că întoarcă ambarcațiunile și au plecat în larg, unde s-au hrănit cu un soi de pești zburători de la tropice, care aterizau în bărci, a relatat Tommy Lam (44 de ani) într-o convorbire telefonică din Kota Kinabalu, capitala statului malayezian Sabah.

Necesarul de apă și l-au asigurat din picăturile de condens format la exteriorul unei pungi pline cu apă de mare și lăsate la soare, metodă cunoscută de unul dintre turiști dintr-un film.

După zece zile în derivă, cei patru naufragiați au fost salvați de un vas vietnamez, care se aventurase ilegal în apele malayeziene, și predați vineri autorităților locale, relatează Agerpres.

La finalul aventurii, stagiara Armilla Alihassan și-a găsit telefonul mobil, care era în stare de funcționare, întrucât ea avusese grijă să-l pună într-o pungă de plastic înaintea expediției. Descoperirea telefonului funcțional imediat după naufragiu i-ar fi putut scuti pe toți de zilele interminabile când au plutit în derivă pe mare. "Nu suntem supărați pe ea. Era în stare de șoc", a spus Lam, citat de AFP.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage