Atacaţi de separatişti, grănicerii ucraineni au fost nevoiţi să îl elibereze pe un lider separatist

Saturday, 17 May 2014, 16:41, Sursă: Mediafax

Atacaţi cu grenade de separatişti, grănicerii ucraineni au fost nevoiţi să îl elibereze pe un lider separatist, guvernatorul autoproclamat al regiunii Lugansk (estul Ucrainei), pe care tocmai îl arestaseră, relatează AFP.

Valeri Bolotov a fost arestat sâmbătă dimineaţa la un post de control în timp ce tocmai trecuse frontiera cu Rusia. El a făcut obiectul unui mandat de arestare emis de serviciile de securitate ucrainene (SBU), a declarat serviciul de pază a frontierei ucrainene într-un comunicat.
La scurt timp după aceea, "200 de persoane înarmate au încercuit postul de control şi au cerut eliberarea lui Bolotov", potrivit aceleiaşi surse. După o oră de negocieri, atacatorii au "lansat un asalt trăgând şi aruncând grenade", potrivit pazei de frontieră. "Ei au reuşit să îl smulgă din mâinile" grănicerilor, conchide serviciul.

Separatiştii au confirmat pentru AFP eliberarea lui Valeri Bolotov. "Grănicerii voiau să îl reţină, dar armata noastră l-a eliberat. El este cu noi", a declarat purtătorul de cuvânt al "Republicii populare Lugansk", Vasil Nikitin. "Am reuşit să îl eliberăm pe Bolotov după un schimb de focuri care a durat 15 minute", a declarat Volodimir Gromov, responsabil de "armata din sud-est", în cursul unei conferinţe de presă la Lugansk, citat de agenţia Interfax Ucraina. Potrivit lui, atacatorii au fost în număr de 150, faţă de 80 de grăniceri.

Insurgenţii proruşi înarmaţi au decretat "suveranitatea" regiunilor Doneţk şi Lugansk după referendumurile din 11 mai, considerate ilegale de Kiev şi occidentali.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage