Şoigu a făcut acest anunţ în contextul unei reforme - în cadrul căreia Moscova preconizează cheltuieli în valoare de miliarde dolari - a armatei ruse, care efectuează în prezent atacuri aeriene în Siria, după ce a contribuit la anexarea, în 2014, regiunii ucrainene Crimeea.
Şoigu nu a motivat crearea acestor noi divizii, însă a apreciat că va fi una dintre cele mai importante sarcini de anul acesta ale Ministerului Apărării. El a mai anunţat că în 2016 urmează să aibă loc controale la faţa locului în fiecare district militar.
"Principalul nostru efort ar trebui să vizeze consolidarea potenţialului forţelor noastre nucleare strategice şi realizarea programului în domeniul Apărării spaţiale", a declarat Şoigu la această reuniune, citat de RIA Novosti.
"Cinci regimente de rachete, echipate cu rachete moderne, complexe, vor intra în serviciul activ în 2016", a anunţat ministrul.
De asemenea, este necesară o îmbunătăţire a infrastructurii de susţinere a forţelor nucleare, a mai subliniat Şoigu, dând ca exemplu instalaţiile în care îşi au baza submarinele nucleare şi bombardierele nucleare cu rază lungă de acţiune.
Într-un clasament al celor mai importante zece puteri militare din lume, realizat în fiecare an de site-ul Global Firepower, Rusia ocupă locul 2, după Statele Unite ale Americii.
Ierarhia este realizată în baza unor indici care iau în calcul mai mulţi factori, precum capacităţile militare terestre, aeriene şi maritime ale fiecărei ţări, numărul de militari, resursele de care dispune ţara respectivă, situaţia financiară şi poziţia geografică.
Statele Unite ale Americii ocupă de mult timp prima poziţie în clasament.