Alegeri în Marea Britanie. 3.971 de candidaţi s-au înscris în cursa electorală din Marea Britanie în speranţa că vor ocupa unul dintre cele 650 de locuri din Camera Comunelor. În istoria alegerilor legislative din Regat, este a doua cea mai numeroasă prezenţă după scrutinul din 2010, când în luptă au intrat 4.150 de candidaţi.
Barometrul acestor alegeri va fi însă prezenţa la vot. După un minim înregistrat la alegerile din 2001, acest procent a început să crească până la 65,3% în 2010. Întrebarea este dacă numărul mare de candidaţi, miza importantă a acestor alegeri şi scorul foarte strâns dat de sondaje pentru principalele două partide vor constitui un stimulent suficient pentru a-i încuraja pe britanici să meargă la urne. Votul nu este obligatoriu şi necesită o înregistrare prealabilă.
Alegerile din acest an sunt poate cele mai imprevizibile din istoria Marii Britanii. Partidul Conservator şi Partidul Laburist erau umăr la umăr în ultimele sondaje publicate în cea din urmă zi a campaniei electorale. Mai mult ca sigur, niciuna dintre formaţiunile cu tradiţie nu va obţine majoritatea parlamentară de 326 de mandate, ceea ce înseamnă că soarta viitorului Guvern de la Londra depinde de o coaliţie, adică de partidele mai mici. Îngrijorător este avântul extremei-drepte, ce se clasează acum pe locul al treilea, în timp ce pe patru sunt liberal-democraţii aflaţi, în prezent, la guvernare.
În Marea Britanie sunt înregistrate 428 de formaţiuni politice. Doar 12 dintre ele erau reprezentate în Parlament la momentul dizolvării sale în luna martie.