Probabil că că sunt puțini copii născuți după 2016 care să nu fi ascultat vreodată "Baby Shark", Videoclipul animat a devenit brusc extrem de popular datorită coregrafiei bazate pe anumite mișcări ale mânilor care imită gesturile unui rechin. Companie de divertisment sud-coreeană care a lansat videoclipul a dat lovitura, devenit cel mai urmărit videoclip din istorie pe platforma YouTube, cu peste 11 miliarde de vizionări.
CÂNTEC RELIGIOS SAU ILSUTRAȚIA SONORĂ PENTRU OAMENI DEZMEMBRAȚI DE RECHINI
De îndată ce cântecul a început să facă valuri și să se strecoare, aproape contagios, chiar și în mintea părinților, adulții au început să se întrebe de unde a apărut "Baby Shark". Cert este că sud-coreenii care au produs varianta pe care o cunoaștem nu au identificat niciun autor care ar fi putut revendica încasări din drepturile conexe.
Așadar, singura probă, destul de subiectivă, că muzica exista înainte de 2016 a venit din partea unor adulți care-și aminteau că au învățat melodia în tabere de vară sau din grupuri de tineri creștini, potrivit Vulture.com.
HAȚ UN PICIOR, HAȚ O MÂNĂ!
Așa a apărut și idea că sursa primară de inspirație ar fi fost înfiorătorul "Fălci", capodopera horror a lui Steven Spielberg, din 1976, în care oameni de toate vârstele, sunt dezmembrați, în mai mare sau mai mică măsură, de rechini ucigași. N-ar fi nimic neobișnuit că din așa ceva se putea face un cântec de tabără, dacă ne gândim că din cele mai vechi timpuri basmele au mizat mult pe ideea de a-i speria pe cei mici, în ideea că astfel vor fi mai "cuminți".
Așadar, încet-încet s-a conturat varianta definitivă că „Baby Shark” face parte dintr-o tradiție orală, despre care se crede că a început ca un cântec de foc de tabără care nu a fost niciodată pus pe hârtie, ci doar transmis noilor generații.
Cert este că cea mai veche versiune înregistrată disponibilă pe YouTube, încărcată în 2008, îi aparține lui Pete Vigeant, care susține că l-a auzit de la un copil, prin 2001.