"În cadrul ședinței Consiliului de Administrație desfășurată astăzi, 09.02.2024, dl Vizan Florin și-a prezentat demisia din funcția de director general, în locul dânsului Consiliul de Administrație numindu-l pe dl Teodorescu Mihai, ce ocupă până în prezent funcția de Director Executiv în cadrul CN APM SA Constanța", a anunțat Ministerul Transporturilor.
În cadrul aceleiași ședințe, Consiliul de Administrație a aprobat revocarea Directorului Financiar, respectiv a Danielei Șerban, și totodată numirea ca Director Financiar a Mariei Mergiu, care ocupa până în prezent funcția de Șef Departament Financiar-Contabil.
Florin Vizan, numit de PSD, apropiat al familiei Laura Vicol-Vladimir Ciorbă, ZERO experiență în domeniul maritim
Florin Vizan era considerat un apropiat al familiei Laura Vicol–Vladimir Ciorbă.
De profesie economist și licențiat în Drept, Vizan fusese numit în funcție de Consiliul de Administrație al Portului în august 2022. A fost susținut de PSD și pus în funcție deși nu avea experiență în domeniul maritim.
Vizan a ajuns la conducerea Portului Constanța din funcția de șef la regia de Drumuri și Poduri Constanța și, de-a lungul timpului, a făcut parte din consiliile de administrație ale Petromin și Oil Terminal.
Și-a început cariera de contabil la Uniunea Județeană a Cooperativelor de Consum, al cărei director comercial a ajuns ulterior.
A fost director în mai multe societăți, fără legătură cu domeniul maritim.
Șerban Daniela, de la vândut saltele, la șefia Portului Constanța cu un salariu mai mare decât președintele României
Șerban Daniela a ajuns director general al Portului Constanţa după ce instanţa a decis, pe 28 ianuarie 2019, că predecesorul său, Nicolae Dan Tivilichi, fusese numit ilegal în această funcţie. Daniela Şerban ocupase, înaintea numirii, postul de director economic. Anterior, Daniela Şerban a lucrat la o fabrică de mobilă şi a vândut saltele.
Misiunea politică a Danielei Șerban
Daniela Șerban a ocupat, din 2012 până în 2018, funcția de director economic în companie, iar în 2019 pe cea de director general al CN APMC S.A. (Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, n.r.). Ulterior, din 2020, revenise pe funcția de director economic.
Între 2008 şi 2016, Daniela Şerban a fost şefa de cabinet a senatorului PSD Nicolae Moga, iar în perioada 2011-2012 era consilier economic în cadrul RAJA SA, regia de apă condusă de Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor şi preşedinte al PSD Constanţa.
Între 2002 şi 2011, a fost director general al Flexi Mob Trading SRL, o firmă care vinde saltele.
Între 2011 şi 2002 a fost directorul Mobila Gin Gin SRL, un producător de mobilă pe care îl deţine alături de italienii Luigi Massaro şi Vincenzo Mormile.
Anterior, Daniela Şerban a fost contabilă la două firme de construcţii, Grup Freedom Construct SA şi COMCM SA.
Potrivit presei locale, în 2022, membrii din conducerea executivă a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, deținută în proporție de 80% de statul român, prin Ministerul Transporturilor, se bucurau de salarii mai mari decât președintele României.
Printre aceștia se număra și Daniela Șerban, directorul financiar de la acea vreme. Șerban a avut un salariu de 309.095 lei, cu 71% mai mare decât al lui Klaus Iohannis.
În 2022, președintele României a avut, potrivit declarației sale de avere, un venit de 179.735 de lei în calitate de șef al statului. A mai obținut bani din drepturi de proprietate intelectuală, adică din publicarea unei cărți – 1.275 de lei, precum și din chirii.