Pe lângă pedeapsa principală, Tănăsescu a fost obligat de instanță să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 2. Sentința Tribunalului Ilfov nu este definitivă.
În septembrie, și Cătălin Lăscuț a fost condamnat, printr-o sentință definitivă, la o pedeapsă similară.
Laurențiu Tănăsescu este unul dintre personajele cheie din afacerea ”Mită la Otopeni”, fiind partenerul de nădejde al lui Lăscuț, împreună aranjând contractele de închiriere a spațiilor comerciale aflate în administrarea Companiei Naționale de Aeroporturi București. De altfel, Tănăsescu a fost găsit vinovat pentru complicitate la trafic de influență și complicitate la spălarea banilor.
Tănăsescu și Lăscuț au scăpat de închisoare cu executare pentru că au colaborat cu anchetatorii. Printre altele, nu au contestat sechestrul pus pe conturile bancare și chiar au făcut dovada că au plătit statului prejudiciul stabilit, 319.275,1 lei, bani depuși în contul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).
”Astfel este garantată confiscarea specială a sumei de bani traficată și spălată”, se arată în acordul de recunoaștere a vinovăției.
Potrivit anchetatorilor, în lunile august și decembrie 2022, inculpatul (Cătălin Lăscuț) a pretins de la directorul general al unei alte societăți comerciale (martor în cauză) foloase necuvenite constând în folosința unor spații comerciale din interiorul aeroportului Otopeni și ulterior suma de 100.000 euro, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Transporturilor și asupra directorului general al CNAB, promițând că-i va determina pe aceștia să faciliteze prelungirea unui contract de asociere pentru exploatarea spațiilor comerciale încheiat anterior între CNAB și societatea unde lucra martorul.
În contextul menționat, la data de 23 ianuarie 2023, inculpatul ar fi primit de la martor, sub forma unor prestări de servicii fictive, suma de 294.275 lei. Partenerul său, Tănăsescu a fost cel care a pus umărul la această tranzacție, explicându-le afaceriștilor interesați de spațiile comerciale din aeroport că totul este aranjat dat fiind ”recompenselor” date unor influenți oameni politici, dar și ”unor persoane din serviciile secrete, că au dat bani unor persoane care au „trântit” procedurile de selecție”, se arată în rechizitoriu.