Situația este deosebit de gravă raportat la domeniul în care activează CNAB și la reglementările aviatice, respectiv Regulamentul 139, care prevede ca, în orice moment, managerul responsabil (accountable manager) - în cazul de față Directorul General, sau înlocuitorul acestuia trebuie să fie disponibili.
Directorul General, de negăsit! Cine semnează în locul lui
Cu toate acestea, Directorul General nu a mai fost văzut în Companie din data de 20.02, în jurul orei 12:00, fără a informa cu privire la o posibilă stare de incapacitate temporară de muncă, deplasare în interes de serviciu sau concediu de odihnă aprobat.
Pentru a adânci vidul de decizie generat de absența Directorului General și a înlocuitorului desemnat, de două zile actele a căror aprobare este de competența Directorului General sunt semnate de Șefa Serviciului Patrimoniu și Întreținere Facilități, Maria Miruna Dinu, deși, oficial, la nivelul CNAB nu a fost comunicată o dispoziție de delegare a atribuțiilor, persoana care ocupa temporar aceasta funcție, în condițiile în care în companie sunt prezenți 4 directori, inclusiv un Director General Adjunct.
Este de neînțeles ce o recomandă pe această domnișoară să preia atribuțiile Directorului General, ținând cont că este un personaj controversat cu apariții în mass media cel puțin discutabile.
Cum a albit-o Păun pe Maria Dinu - incident grav, prejudiciu uriaș!
Înainte de a dispărea, Păun a salvat-o pe Maria Dinu prin intermediul șefului Serviciului Juridic, Bogdan Podea, de la prejudiciul de 360.000 de euro produs de răsturnarea mașinii de pompieri. Mai exact, Dinu era responsabilă de încheierea de polițe CASCO pentru mașinile de pompieri, însă aceasta nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și nu a încheiat polițele CASCO.
Prin răsturnarea mașinii de pompieri care a fost daună totală, neavând asigurare, s-a produs prejudiciul de 360.000 euro. Drept răsplată pentru punctul de vedere total ilegal semnat de Podea cum că nu sunt întrunite elemente pentru o cercetare disciplinară și recuperarea prejudiciului, salvând-o astfel pe Maria Dinu, Păun l-a numit pe Podea în Consiliul de supraveghere al DNATA și MILLENIUM, fiind remunerat cu 2000 de euro pe lună.
Mai mult decât atât, Păun albind o pe Dinu a numit-o și pe ea în același Consiliu, fiind remunerată tot cu 2000 de euro pe lună.
La acest moment, atât Consiliul de Administrație, cât și Ministerul Transporturilor au obligația de a analiza de urgență și a constata că acest Director General și-a delegat încă de la începutul mandatului majoritatea atribuțiilor către Directorii de resort, demers ce denotă lipsă de interes și implicare în conducerea efectivă a acestei companii care ține de siguranța națională.
Sorin Păun, actualul Director General al CNAB, și-a delegat aproape toate competențele Mariei Dinu - miză uriașă
Maria Dinu este șef Serviciu Mentenanță și facilități, pusă de Păun și, după cum se laudă Dinu, va fi Director comercial. Miza acestui post este ca Dinu să se ocupe de vânzarea acțiunilor pe care CNAB le deține la ROMPREST, mai exact 10 %.
Păun a aprobat în AGA, în luna ianuarie, vânzarea tuturor acțiunilor pe care le deține CNAB la terți, inclusiv la ROMPREST. Păun dorește să o pună pe Maria Dinu Director Comercial pentru ca aceasta să se ocupe de vânzarea acțiunilor ROMPREST și pentru a nu-și asuma nimic dacă această vânzare nu va decurge corect.