Președintele CCIR, dl Mihai Daraban a punctat faptul că balanța schimburilor comerciale este net în favoarea României, precizând că acest lucru se datorează inclusiv celor 3544 de companii cu capital iordanian în țara noastră.
E.S dl. Ambasador Sufyan Qudah a solicitat sprijinul CCIR pentru realizarea unui amplu proiect public-privat, agreat de guvernele celor două țări, privind realizarea unui hub de depozitare și distribuție a cerealelor românești în portul Aqaba și de crearea a unui hub similar în portul Constanța, pentru fertilizatorii din Iordania.
De asemenea a fost precizat faptul că în cursul acestui an, Camera de Comerț din Iordania dorește să întreprindă o misiune economică în România, pentru a consolida proiectele începute și totodată pentru a pune bazele altor proiecte economice, în domenii precum agricultură și turism.
Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban a declarat: „Iordania reprezintă un partener economic și comercial important al României, având în vedere atât relațiile tradiționale și istoricul colaborării cât și aportul semnificativ al grupurilor de iordanieni care au studiat în țara noastră, la menținerea activă a dialogului comercial dintre noi. Ne vom implica in viitorul proiect propus pentru realizarea la Constanța a unui hub pentru fertilizatorii iordanieni, precum și în organizarea vizitei delegației de afaceri de la Amman, pentru care propunem perioada 25-29 octombrie, pe parcursul INDAGRA, cel mai important eveniment expozițional pe profil de agricultură și industrie alimentară din SE Europei, care se desfășoară la Romexpo. (...) această inițiativă se corelează perfect cu una dintre preocupările principale ale CCIR, respectiv sprijinirea accesului companiilor românești pe piețele extra-comunitare."