Festivalul Enescu. O prezenţă aclamată pe scenele internaţionale, Daniel Schumtzhard a interpretat inclusiv alături de prestigioasa Orchestră a Filarmonicii din Viena. Printre reprezentaţiile sale notabile se numără cele de la Opera din Frankfurt sau Opera de Stat din Berlin. Daniel Schumtzhard a fost invitat al celebrului Festival de la Bayeruth.
De-a lungul carierei, a colaborat cu dirijori de renume precum Sir Simon Rattle, Kristjan Järvi sau Franz Welser-Möst.
Levente Molnar nu a mai putut participa din motive de sănătate.
Festivalul Enescu. În seara de 30 august, cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu (30 august – 20 septembrie) se deschide cu Rapsodia Română Nr. 1 de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroși tineri muzicieni din România. Dirijor va fi Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural - Järvi dirijează atât cea mai veche Orchestră Radio din Europa, cât şi cea mai nouă Orchestră de Tineret.
Li se va alătura violnista Sarah Chang, despre care "The New York Times" scria că “talentul ei este la un nivel atât de înalt, încât nu ne rămâne decât să îl venerăm”, pentru a interpreta Concertul pentru Vioară de Jean Sibelius, chiar în anul în care se aniversează 150 de ani de la nașterea compozitorului finlandez.
Festivalul Enescu. Urmează celebra Carmina Burana, de Orff, avându-l în distribuție pe unul dintre cei mai bine cotați contratenori ai momentului în lume, Max Emanuel Cenčić.
Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului George Enescu, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.