Eronim Mătășel este unul dintre proprietarii care nici măcar nu au fost contactați pentru a li se spune că pe terenul lor urmează să fie construită Austostrada A7. De vină ar fi faptul că situația proprietarilor de terenuri nu a fost actualizată, spune acesta.
"Mi-au zis baietii de la gaz: nici macar nu apareti dvs si l-am trimis la primarie, primaria rezolva, si m-a sunat primarul si spune ca o sa mi trimita niste hartii si cum o sa se rezolve", a declarat barbatul.
Problemele sunt însă mai mari. Autostrada va trece și prin curtea bisericii Sf Nectarie din Pașcani, dar și prin curtea unui camin de batrani din apropiere. Parohul lăcașului de cult a facut sesizări la toate instituțiile statului. Autoritățile ridică însă din umeri.
"Nu poate sa schimbe nimic pentru ca studiul de fezabilitate e facut de altcineva, poiectul de altcineva. El e executor, singurul lucru pe care-l poate face e sa nu afecteze biserica", a spus preotul.
Conform măsurătorilor parcela respectivă are o lățime de circa 50 de metri, dar după reorganizarea șantierului pe care se va lucra, limita va fi depășită. Prin urmare gardul bisericii va fi dărâmat.
Autostrada A7/Facebook
Autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei, va lega orașul Ploiești de Siret, la granița cu Ucraina. Distanța acesteia este de 453 de kilometri.