Înainte de a prezenta cele mai cunoscute remedii pentru slăbit de pe vremea bunicilor noastre, trebuie să ţinem seama de un lucru foarte important. În trecut, produsele industriale ocupau un loc extrem de restrâns în hrana oamenilor, scrie Adevărul.
De aceea, femeile erau nevoite să pregătească toate mesele zilei, de la micul dejun până la cină. În zilele noastre, hrana este foarte accesibilă: avem cereale gata preparate la micul dejun, alimente de tip fast-food în orice moment al zilei, produse gata preparate sau congelate în toate magazinele. Tentaţiile sunt mari, iar riscurile pentru siluetă şi sănătate pe măsură.
Sfaturile bunicii pentru slăbit:
- Controlaţi porţiile de mâncare de la fiecare masă utilizând următorul truc: mâncaţi din farfurii mici, aşa cum făceau bunicile noatre. Renunţaţi la farfuriile moderne gen platou.
- Respectaţi orarul tradiţional al meselor. Nu întâmplător ora de masă era sfântă în urmă cu câteva decenii. Corpului nostru îi place rutina, el nu va fi tentat să stocheze din grăsimi din moment ce „ştie” că la anumite ore fize va primi energia de care are nevoie. În plus, nu va transmite semnalul de foame haotic, ci doar atunci când se apropie ora mesei.
- Luaţi masa într-o atmosferă calmă, liniştită, nu pe fugă, în faţa calculatorului. Mestecaţi lent şi savuraţi gustul alimentelor, respectul pentru hrană şi bunele maniere nu trebuie uitate.
- Nu ocoliţi fructele şi legumele care erau cele utilizate de bunicile noastre pe motiv că sunt prea banale. Merele, perele, prunele, castraveţii, fasolea verde sunt vechi aliaţi ai curelor de slăbire, dar tot atât de benefici. Fructele şi legumele bogate în fibre sunt săţioase şi ajută la reducerea cantităţii de calorii consumate zilnic.
- Beţi multă apă şi numai apă. Uitaţi de sucuri acidulate sau alte băuturi de care bunicile noastre nici măcar nu au auzit.
- Dacă vi se face foame între mese, optaţi pentru un măr, un morcov sau un pumn de nuci, acestea fiind gustări tradiţionale care nu vă pun în pericol nici silueta, nici sănătatea.