1. Învață să identifici când ești cu adevărat înfometată
Știi că adeseori corpul percepe senzația de sete ca pe foame? În momentul în care este deshidratat, acesta percepe semnale ca și cum nu ar fi primit suficientă mâncare. Dacă îți dorești să slăbești, este important să ai în vedere că trebuie să te hidratezi constant. Așadar, de fiecare dată când simți senzația de foame, bea întâi un pahar de apă și așteaptă câteva minute pentru a vedea dacă senzația persistă, conform clickpentrufemei.ro.
2. Mic dejun bogat și cină săracă
Cunoști celebra vorbă care spune „mănâncă la micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinț și seara precum un cerșetor?‟. Este cât se poate de adevărată! Studiile au arătat că persoanele care sar peste micul dejun au un risc crescut al obezității. Cu alte cuvinte, este foarte important să ai un mic dejun bogat, sănătos, de care să te poți bucura în tihnă. În același timp, o cină ușoară te va ajuta să dormi precum un bebeluș și, în plus, îți va accelera metabolismul.
3. Fă-ți un plan
Un plan care să includă meniul pe o săptămână este o idee foarte bună care te va ajuta să îți atingi mult mai ușor scopul de a avea o siluetă frumoasă. Plănuiește-ți mesele pentru fiecare zi în parte și încearcă diversifici meniul, pentru a nu te plictisi. Combină alimentația curată cu activitățile sportive, fie ele în aer liber, fie la sala de sport.
4. Ia-o de la capăt dacă ai dat greș
Nu te simți vinovată dacă ai avut un moment de slăbiciune și te-ai abătut de la ceea ce ți-ai propus să faci. I se poate întâmpla oricui, important e să nu lași acest lucru să te determine să renunți. Ia-o de la capăt!
5. Ține stresul sub control
Chiar dacă ai grijă la alimentația ta și faci des sport, un alt factor de care trebuie să ții cont este stresul. Eforturile tale pot fi contraproductive pentru corpul tău, care din cauza stresului va începe să secrete cortizol, un hormon ce îți va da peste cap silueta. Păstrează-ți mintea relaxată, nu lăsa stresul să te copleșească și fii conștientă că nu îți aduce nimic bun, doar nervi și kilograme în plus.
6. Gătește acasă
Prepară-ți mâncarea acasă dacă ai această posibilitate. Așa vei avea pe deplin controlul ingredientelor și îți vei putea pregăti cele mai gustoase mese. Alege, pe cât posibil, ingredientele naturale și proaspete, citește cu atenție etichetele și caută să le cumperi din surse sigure, eventual direct de la țărani.