Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le evitaţi:
1. Luaţi–vă adio de la produsele lactate. Laptele este un aliment sănătos, însă poate provoca gaze în stomac şi balonare. Dacă îţi plac foarte mult produsele lactate, îţi recomandăm să optezi pentru iaurt, în loc de lapte.
2. Fără alimente procesate, cafea, alcool şi zahăr rafinat, arată sănătatea.ro.
Fă un efort şi renunţă la cafea şi alcool dacă vrei să ai un abdomen plat. Alimentele procesate nu numai că sunt nesănătoase, însă şi îngraşă şi de aceea ai grăsime abdominală. Zahărul rafinat este cel mai periculos. Renunţă la toate acestea.
3. Redu consumul de sare. Sigur, sarea oferă gust.
Dar ştiai că excesul de sare duce la retenţia de apă în organism? Consumă, aşadar sare cu moderaţie.
4. Condimentele picante. Condimentele picante afectează digestia şi conduc la acmularea grăsimii în jurului abdomenului.
5. Renunţă la carbohidraţi.
Carbohidraţii întârzie procesul de pierdere în greutate. Renunţă la paşte, pâine şi dulciuri şi optează pentru alimentele care sunt bogate în proteine.
6. Consumă cât mai multe fructe. Fructele sunt foarte sănătoase, însă trebuie să ştii pe care să le consumi. Merele şi perele provoacă aciditate şi încetinesc metabolismul.
Este mai bine să consumi citrice dacă vrei să scapi cât mai repede de grăsimea abdominală.
Alte sfaturi utile dacă vreţi să reduceţi grăsimea abdominală:
Ceaiul verde, afinele şi exerciţiile fizice sunt principalele arme de lupta împotriva grăsimii abdominale care chiar au şanse de succes.
De ce mâncărurile fast-food se pun pe burtică. Multe dintre preparatele fast-food sunt bogate în calorii, conţin multe grăsimi, multă sare şi sunt, adesea, mâncate în cantităţimari. Toate aceste patru elemente transformă produsele fast-food în principalii “prieteni” ai grăsimii abdominale.
Nu scapi de burtică dacă bei sucuri light. Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii, “băuturile răcoritoare şi alte băuturi îndulcite cu zahăr reprezintă sursă numărul unu de zahărdin alimentaţia fiecăruia”. Zahărul adăugat pentru îndulcire înseamnă mai multe calorii, care ajung inevitabil în organism. Chiar dacă au apărut numeroase variante light pentru fiecare băutură răcoritoare, nici acestea nu ne feresc de îngrăşare. Motivul: chiar dacă în sucurile light nu introduc zahăr sau diverse forme de zaharuri, producătorii le îndulcesc folosind îndulcitori artificial, chiar mai periculoasi decât zahărul în sine. Aceşti îndulcitori artificial acţionează asupra creierului şi alterează funcţiile metabolice, proces ce se manifestă printr-o poftă tot mai mare şi mai mare de dulce.
Bărbaţii tind să depună mai multă grăsime în zona abdomenului decât femeile. Depozitele de grăsime abdominală ale bărbaţilor sunt cantitativ mai mari decât ale femeile. Astfel că un bărbat riscă mai mult să dezvolte “burtă de bere” decât o femeie, în primul rând din cauza diferenţelor hormonale dintre cele două sexe. Înainte de vârstă de 40 de ani, femeile tindsă depozitele grăsime pe şolduri, pe coapse şi pe fund. După 40 de ani, când nivelul de estrogen începe să scadă, grăsimea se redistribuie şi ajunge pe abdomen.
Abdomenele nu te scapă de burtică. Persoanele care vor să scape de grăsimea din jurul abdomenului prin sport aleg, de regulă, abdomenele că exerciţii fizice pentru eliminarea ţesutului adipos excesiv. Dar abdomenele, indiferent de modul de realizare, nu combat în sine grăsimea de la burtă, ci doar întăresc masă musculară abdominală. Cel mai bun mod de a scapă de burtică sunt exerciţiile fizice aerobe, precum joggingul, înotul, ciclismul. Mai exact, nu neapărat cele care îţi forţează o singură grupa de muşchi din corp, ci cele careîţi cresc ritmul bătăilor inimii şi te fac să transpiri excesiv.