"Am văzut cu toții ce a generat promovarea unei legi a educației prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanții sindicatelor din învățământul superior și din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educației. (...) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultări, necesitatea unei noi legi a educației. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educației este finalul anului acesta", a precizat ministrul, adăugând că nu crede că "mai are sens" să mai fie aduse modificări la actuala lege, relatează Agerpres.
Ministrul Cîmpeanu a susținut că este nevoie de o nouă lege a educației mai ales pentru a asigura "o coerență" cu alte reglementări legale în vigoare, dar și cu cerințele sistemului, care trebuie să fie legate "strâns" de cerințele mediului socio-economic.
"Noua lege va fi rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia va trebui să se pronunțe și studenții, și profesorii, și angajatorii, și sindicatele din învățământ, toți acești actori", a subliniat demnitarul.